dimecres, 20 de febrer del 2013

El JOC de La Panera Dels Tresors

Avui us vull parlar d'un joc que és 100% recomanable!!! L'Arnau hi ha jugat moltíssim!!! 
És per infants a partir de 6 mesos més o menys fins a l'any. 

És un JOC de DESCOBERTA fet amb materials naturals! 

Els infants poden explorar els diferents materials amb tots els sentits. Sobretot amb les mans i la boca. Ho toquen, s'ho miren, s'ho posen a la boca i ho xupen, s'ho tornen a mirar... Piquen un material amb l'altre i fan diferents sorolls... Coordinen els moviments... Buiden la panera i ho tornen a posar tot a dins... Tenen molta curiositat i sempre acaben agafant allò que més els agrada!

És un joc per fer assegut a terra, així si un material els caus també es senten motivats per anar-los a buscar o almenys intentar-ho... i poden començar a fer desplaçaments, o no! L'Arnau intentava agafar-ho si no hi arribava agafava un altre cosa i es quedava tan panxo! Com és tan "paxorra" no ha gatejat!

La panera ha de ser de vímet, estable perquè s'hi puguin repenjar sense que es tombi, no molt alta que puguin veure i agafar bé tots els objectes. 

Els objectes han de ser de fusta, vímet, metall, palla, objectes naturals, etc. Hi que hi hagi forces coses dins. Per poder triar i remenar!!

Un exemple de materials: pinyes, pinzells, esponges naturals, embuts, mà de morter petit  de fusta, motllos de silicona, llimones seques, brotxa d'afaitar, mirall petit, petxines, taps de suro, respall dents, ouera, sonalls, flamera, cadenes (a les ferrateries hi ha), clauer, alguna cosa que porti escallarings...


A mi m'encantava observar-lo mentre hi jugava, i s'hi passava molta estona descobrint els diferents objectes.

Jo li vaig regalar a una amiga per la seva filla que també la va fer servir molt.

Una cosa sí ens ha de quedar clara: TOT s'ho posaran a la boca i és el que han de fer. Així que si hi ha algun material que no ho veieu clar no li poseu (per no haver-lis de dir que s'ho treguin de la boca). Estigueu presents quan hi juguin.


P.D. També em podeu seguir al facebook:  https://www.facebook.com/marejoveimoderna

















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a dir la vostre!